Çarşamba Önerisi: Bir Koleksiyon Başlat!

Hemen herkese mülakatlarda sorulur "Boş zamanlarında neler yaparsın, hobilerin neler?" diye.

Bir hobi sahibi olmak, işletmelerin aradığı çok yönlü kişinin hayatını dengede tutabileceği boş zaman aktivitesinden çok daha ötede görülüyor. Örneğin hobiler ruhu dipsiz, bucaksız besler!

Benim de sorulan bu sorulara cevaplarım daha genel anlamda kitap okumak, spor yapmak idi. Ancak elle tutulur, gördüğümde mutlu olacağım, alışveriş nedenim olacak bir hobim olsun istedim.

Bu sebeple koku koleksiyonu yapmaya başladım.Kokulara bayılırım. Gün içinde gidip bunları koklamak beni canlandırıyor. Özellikle vanilya kokusu-şekeri hayatından çıkarmış biri ve kimi zaman çikolata kokusu özleyen biri olarak- beni mutlu ediyor.

Bazı arkadaşlarım gittiği şehirlerden, ülkelerden magnet biriktiriyorlar ve bu onları kesinlikle gezmek için daha çok şevklendiriyor. Bir arkadaşım biblo kuşlar biriktiriyor. Şans getirdiğine inanıyor.

Koku biriktirmeye başladıktan sonra farkettim ki çarşıda dolaşmak benim için daha eğlenceli hale geldi. Kendime ödül vermek istediğim zamanlarda da küçük şişelerde parfüm almak-kendime yemek ısmarlamaktan çok daha yararlı ve tatmin edici oldu.

Sizin hobileriniz neler, herhangi bir koleksiyonunuz var mı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Refika'nın Mutfağı:Derin Dondurucuda Hayat Kurtaran 15 Yemek

Haftanın Yemeği: Balkabaklı Mücver + Balkabaklı Kek

Lev Tolstoy'un Mutlu ve Başarılı Olmak İçin Kendine Belirlediği 10 Altın Kuralı